Kemi

massen af nogen stoffer

13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der har s meget sty på dette her i kemi, og kan skrive formelerne. Jeg har kæmpet og kæmpet men kan sgu ikke finde ud af det .... er der en venlig sjæl der kan hjælpe. 

Filen er ved hæftet 

Vedhæftet fil: kemi 2 hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2017 af janhaa

finn molmassen (M) til alle

der M=m/n

m = M*n

m: masse

n: mol


Svar #2
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Problemet er bare jeg forstår ikke hvordan jeg skriver formelen til dem :( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2017 af mathon

Molmasserne for de berørte stoffer har du fra forrige opgave:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1772567#1772584

for at bergnne massen i hvert enkelt tilfælde,
bruger du:
                         \small m=n\cdot M


Svar #4
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Du får det sgu til at lyde nemt. :) Og tak fordi du gider tager dig tid. Men jeg er sværre stadig lost. 

Kan ikke få ind i mit lille hovede hvordan jeg skal skrive dem op til de forskellige der 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2017 af janhaa

google

vann = H2O

CO2 

etc...


Svar #6
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

jeg skal skrive en formel ud for dem jeg har fået... Kig evt vedhæftet fil :) 


Svar #7
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

f.eks Beregn massen (m) af 0,4 mol glukose


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

1 mol glukose (C6H12O6) vejer 180.16 gram

.4 mol glukose vejer .4×180.16 gram = 72.06 gram 


Svar #9
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Meteora 1... Tusind tusind tak... Vil du ikke være sød og prøve og kigge på min vedhæftet fil :) 


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Du skal beregne vægten af 1.92 mol druesukker

Druesukker er det samme som glukose (C6H12O6) molvægt 180.16 gram

Så 1.92 mol druesukker vejer 1.92×180.16 = 345.9 gram


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

3 mol NaCL vejer 3×58.44 = 175.44 gram

10 mol H20 vejer 10×18.02 = 180.2 gram

10.84 mol COvejer er ( find selv molvægten og gang med 10.84)


Svar #12
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

har lige et andet spørgsmål... Hvis der f.eks står at jeg skal udregne stofmængeden n af nogen stoffer. og jeg skal tjekke de alle sammen står i g og gør de ikke det skal jeg ændre det... 

f.eks dem her skal laves om til gram 
190 mg platin(II)chlorid
  • 1,0 kg magnesiumsulfat
 
 
 


Brugbart svar (1)

Svar #13
13. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

190 mg = .190 gram

1.0 kg = 1000 gram


Svar #14
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

ja goddav, der sov jeg hvis :) 


Svar #15
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

hvor er det jeg ser molvægten henne... ER inde i det periodisk system 


Svar #16
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

kan det passe molvægten er 44,0096 g. og så ganger jeg det med 10,84 ( CO2) 


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Søg for eksempel på Wikipedia. Skriv kuldioxid i din computers søgefelt


Brugbart svar (1)

Svar #18
13. september 2017 af Meteora1 (Slettet)

Ja, godt klaret


Svar #19
13. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

tak :) og tusind tak for din hjælp :) 

Hvis jeg f.eks skal udregne stofmængenden n på 10,0 g NaCl er det så n = 10 * 58,44 = 584,4 gram ???


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. september 2017 af janhaa

#19

tak :) og tusind tak for din hjælp :) 

Hvis jeg f.eks skal udregne stofmængenden n på 10,0 g NaCl er det så n = 10 * 58,44 = 584,4 gram ???

M = m/n

n = m/M = 10/58,44 = 0,171 mol


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.