Matematik

hurtigt hjælp tak :)

13. september 2017 af MATHG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 3

En funktion f er bestemt ved fx=e^(x-0,8x^2 )

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

b) bestem monotoniforholdende for f

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2017 af Moderatoren


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2017 af janhaa

a)

P=(1, exp(0,2)) = (1, 1.22)

so

f ' = (1-1,6x)*exp(x-0,8x^2)

slope: f ' (1)= -0,733

y - 1,22 = -0,733*(x-1)

y =  -0,733x + 1.953


Svar #3
13. september 2017 af MATHG (Slettet)

hej hvorfor har du skrevet slope: og hvad betyder det?

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2017 af SuneChr

Helt nøjagtig

  a)        y=-\frac{3}{5}\sqrt[5]{e}\, \cdot x\, +\, \frac{8}{5}\sqrt[5]{e}
  b)         Bestemmes alene v.h.a. faktoren   (- 8/5x + 1)   da eksponentialfunktionen
              altid har funktionsværdier > 0 .


Skriv et svar til: hurtigt hjælp tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.