Matematik

Grænseværdier for summer.

01. oktober 2017 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg bruger følgende sætning til at kunkludere på en opgave. Sætningen har jeg selv konstruet baseret på ren intuition. Kan den mon bevises? Gælder det overhovedet? h er et heltal og konstant

$$\lim_{n \to \infty}\sum_{i=1}^{n-|h|}f(i)=\lim_{n \to \infty}\sum_{i=1}^{n}f(i)$$


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af peter lind

De kommer an på hvad h er. Hvis h er endelig gælder den.


Svar #2
01. oktober 2017 af pure07

Jeg prøver igen; ovenstående er skrevet fuldstændig forkert op.

Følgende sætning vil jeg have bekræftet. K er en deterministisk konstant der er endelig:

f(n)=\sum_{i=1}^{n-|k|}h(i), g(n)=\sum_{i=1}^{n}h(i)

For n\rightarrow \infty gælder det at:

f(x)\rightarrow g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2017 af LeonhardEuler

Det er stadig uklart. Hvad forstås ved komma? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2017 af SuneChr

Hvis k er et endeligt helt tal, er mængden K ⊂ Z , hvori |k| tilhører, opadtil begrænset.


Skriv et svar til: Grænseværdier for summer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.