Matematik

Problemregning VIGTIGT!!

12. oktober 2017 af FrederikGrønlykk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg har fået et spørgsmål i problemregning der hedder:

Undersøg, hvor stor udgiften pr. kilometer skal være, hvis de samlede udgifter for ruten over Storebælt og ruten Kalundborg - Århus skal være lige store. 

Storebælt: kørte km: 476. km  udgifter færge/bro: 220. Kr   udgift pr .km: ??      Samlet udgift: ??

Kalundborg- Århus: Kørte km: 278. km   Udgifter færge/bro: 675. kr   udgift pr. km: ???     samlet udgift:??

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2017 af StoreNord

 476x + 220 = 278x + 675


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2017 af Mathias7878

476x+220 = 278x+675

træk 220 fra på begge sider samt 278x fra på begge sider

476x-278x = 675-220

reducer

198x = 455

divider med 198 på begge sider

x = \frac{455}{198} = 2.3

Dvs. udgiften pr. km skal være ca. 2,3 kr, hvis de samlede udgifter for ruten over Storebælt og ruten Kalunbord til Århus skal være lige store.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Problemregning VIGTIGT!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.