Matematik

matematik fsa

23. oktober 2017 af denis1334 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har fået en opgave der lyder således Vis ved beregning, at massen af de sten, der er fyldt i 2 m af murens mellemrum, er ca. 110 ton men jeg forstår den ikke 

oplysninger: grundlinje er 6m

højde: 7m

den øverste er 4,5 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2017 af StoreNord

Muren er tykkest forneden og mindre tyk foroven. Skær 2 meter ud af den og beregn rumfanget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2017 af SuneChr

Der er sikkert tale om en lang og ensartet mur, lige høj, hvor et 2 m langt stykke ville veje 110 t, hvis man skar stykket ud og vejede det. Find ud af hvor mange sten der kan ligge og gang med stenenes gennemsnitsvægt. Det er godt du skriver ca. 110 t, for der er en usikkerhed i beregningen.
Efterflg. er der i # 0 tilføjet nogle mål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2017 af mathon

Kender du massefylden af stenene?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2017 af StoreNord

--Skærmbillede fra 2017-10-23 20-12-18.png


Svar #5
23. oktober 2017 af denis1334 (Slettet)

En kubikmeter stenfyld har en masse på ca. 1,5 ton.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2017 af StoreNord

Du skal beregne tværsnittets areal og gange det med 2 meter for at finde volumen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2017 af mathon

              \small A_{tr\! apez}=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 7\;m \right )\cdot \left ( (6+4{.}5) \; m\right )

Volumen af murstykke på \small 2\; m:

              \small V_{tr apez}=(2\;m)\cdot \left (\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 7\;m \right )\cdot \left ( (6+4{.}5) \; m\right ) \right )

massen af \small 2\; m murstykkets
stenfyld:
               \small \small \small m_{sten}=\left (1{.}5 \;\tfrac{ton}{m^3} \right )\cdot(2\;m)\cdot \left (\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 7\;m \right )\cdot \left ( (6+4{.}5) \; m\right ) \right )


Skriv et svar til: matematik fsa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.