Kemi

Beregn den fri energi ud fra reaktion (graf)

06. november 2017 af bluuu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæftet som billede:

Min tanke var af aflæse koncentrationerne i x og y aksen (for hhv. reaktant og produkt), og beregne ligevægtskonstanten.

K=\frac{produkt}{reaktant}

Derefter ville jeg beregne denne fri energi ved 25 grader med følgende formel:

\Delta G=-R\cdot T\cdot ln(K)

Dog synes jeg det virker lidt for upræcist, at aflæse koncentrationerne. Er der en anden måde at løse opgaven på?

Vedhæftet fil: termo opgave 2.PNG

Skriv et svar til: Beregn den fri energi ud fra reaktion (graf)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.