Kemi

3. Hvor mange mL HCl opløsning skal der tilsættes for at ækvivalenspunktet nås.

21. november 2017 af spongebobo (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal bruge hjælp til at løse opgave 2 og 3

Opgave 4

1.      Beregn pH i 10 mL opløsning som indeholder 0,004 g KOH.

Opløsningen titreres med en 0,1 M HCl opløsning.

2.     Hvor mange mL HCl opløsning skal der tilsættes for at ækvivalenspunktet nås.

3.      Hvad er pH i HCl opløsningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af mathon

2.
         \small HCl:KOH=1:1

                                                   
         Titerligning:
                                                \small \; \; \; \; \; \; \; n_{HCl}=n_{KOH}

                                      \small V_{HCl}\cdot \left ( 0{.}1\;M \right )=\left ( 0{.}010\;L \right )\cdot \left ( 7{.}13\cdot 10^{-5}\;M \right )

                                      \small V_{HCl}=\frac{7{.}13\cdot 10^{-5}}{0{.}1}\cdot \left ( 0{.}010\; L \right )=7{.}13\cdot 10^{-6}\;L=7{.}13\;\mu L


   


Skriv et svar til: 3. Hvor mange mL HCl opløsning skal der tilsættes for at ækvivalenspunktet nås.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.