Matematik

Problem med Maple

24. november 2017 af Lolerlife - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg har et problem med Maple hvor jeg får et resultat med "RootOf". 
Jeg har prøvet at søge på løsninger på deres hjemmeside, samt på forume, men jeg kan ikke få problemet løst. 

Jeg bliver i en opgave bedt om at finde den eksakte løsning for en logistisk differentialligning y'=0.02y(100-y), som tilfredsstiller følgende randbetingelse: f(0)=20

På det indsatte billede, kan jeg se at metoden jeg har brugt til at finde frem til mine resultater (på begge ligninger) er den rigtige, da jeg ved at den øverste ligning er korrekt. 



Jeg håber der er nogen der kan hjælpe :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2017 af MatHFlærer

Du mangler et gangetegn mellem 0.020y(x) og (100-y(x)) dvs. der skal stå 0.020y(x)*(100-y(x)). Jeg har erfaret at de nyere versioner af Maple altid elsker at få et gangetegn, der hvor det er nødvenigt. Førhen udelad jeg selv det, og fik noget mærkelige resultater

Btw får løsningen

y(x)=\frac{100}{1+4e^{-2x}}


Svar #2
24. november 2017 af Lolerlife

Det virker! Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2017 af MatHFlærer

Selv tak, god weekend :-)


Skriv et svar til: Problem med Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.