Matematik

Målene på kvisten

05. december 2017 af besa123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej vi har en matematik opgave målene på kvisten g =468 cm, h =225,i=158,6 cm Udheng på kvisten er 30 cm.Vi skal beregne side højden k.Hvordan vi løser den opgave .Vi kan ikke lave den alene

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2017 af StoreNord

I trekanten længst til venstre kan vi kalde den tredje side j. j står vinkelret på k og kan beregnes med Pythagoras.


Svar #2
06. december 2017 af besa123 (Slettet)

finansiel regning kan i hjælpe med den opgave jeg har sendt fil

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2017 af Mathias7878

Man kan ikke se, hvad der står på billedet
- - -

 

 


Svar #4
06. december 2017 af besa123 (Slettet)

Hej Det står firma har lige afsluttet et stort byggeprojekt som gav et flot overskud på 961.500.00 kr.Chefen har besluttet,at alle jer som var involveret i projektet skal dele overskuddet.
Med i projektet var 2 chefer, 4 formænd,25svende,8 læring.Han beder at vi lave en funktion,så det er nemt fremovera,at beregne fordeling af overskud og fordelingen skal se sådan ud.Hver svend skal have 3000,00 kr.mere end læring.Hver farmand skal have det samme som 5 svende.Hver chef skal have det samme som 2 formand.Jeg skal opstile en ligning for funktion.Find ud af hvor meget de hver især fik ubetalt i overskud. Det er opgave hvordan laver jeg den

Svar #5
06. december 2017 af besa123 (Slettet)

Får jeg svar snart

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2017 af StoreNord

Lærling skal have   x                                               ganges med 8
Svend skal have     x+3000                                    ganges med 25
Formand skal have (x+3000)*5                              ganges med 4
Chef skal have        (x+3000)*5*2                          ganges med 2

Det hele lægges sammen og sættes = 961500,00
Ligningen løses med hensyn til x


Svar #7
06. december 2017 af besa123 (Slettet)

Hvor meget er x hvordan jeg skal finde

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2017 af StoreNord

Du skal gange lærlingeparten med 8, svendeparten med 25 osv
Så skal du lægge dem sammen og sætte summen lig med 961500
Så skal du reducere ligningen
Så skal du løse den med hensyn til x
Så ved du hvad en lærling får.       osv

Der skulle blive 9869,86 kroner til een lærling.


Skriv et svar til: Målene på kvisten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.