Matematik

Hvordan lader jeg Fn betegne det n’te Fibonaccital?

07. december 2017 af Oliver1792 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Se opgaven under downloads??
Tak for din tid. Mvh Oliver

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2017 af peter lind

Fibonacceítallene kan du se på https://da.wikipedia.org/wiki/Fibonacci-tal 

Dan koefficiente Fn+1/Fn  Divider i tæller og nævner med de første led i nævneren og fortag grænseovergangen


Svar #3
08. december 2017 af Oliver1792 (Slettet)

ER det her hvad du mener? Eller er det helt godnat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2017 af peter lind

Det er jo meningsløst. Du skal dividere med ½(kvdrod(5)+1)  det første led bliver ½(kvdrod(5)+1) det andet led går mod 0


Svar #5
08. december 2017 af Oliver1792 (Slettet)

Tror du ikke du kunne sende det som et skærmbillede hvor du løber den igennem. Har bare svært ved at visuelisere mig det. Som sagt er det kun en opgave for min egen forståelse. 

Mvh Oliver


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2017 af peter lind

Jeg kalder ½(kvdrod(5)+1) for x og ½(kvdrod(5)-1) for y så har du Fn = k(xn-yn)  Du får Fn+1/Fn = (xn+1-yn+1)/(xn-yn) = (x-(y/x)n+1)/(1-(y/x)n)  da y < x  går det sidste mod 0 for n->∞


Svar #7
08. december 2017 af Oliver1792 (Slettet)

ER det her så en rigtig besvarelse af opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2017 af peter lind

ja


Svar #9
08. december 2017 af Oliver1792 (Slettet)

Hvad med argumentere for hvorfor du gør de forskellige ting(steps) Skal snart skrive et en stor opgave omkring det her emne og prøver derfor at få en bedere forståelse 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2017 af peter lind

Det behøver du ikke.


Svar #11
08. december 2017 af Oliver1792 (Slettet)

Nejnej, i know. Men bare for min egen forståelse, ville det været lidt rart, at kunne vende tilbage til noterne, med nogen korte besvarelser, for følgende steps.

Mvh Oliver


Svar #12
08. december 2017 af Oliver1792 (Slettet)

Men den går da kun mod 0 hvis det sidste udtryk gåt mod 0? Jeg mangler da også den k værdi som jeg/du ganger på min Fn


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. december 2017 af peter lind

Jeg ganger ikke Fn med k. k værdien går ud når jeg dividerer Fn+1 med Fn


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. december 2017 af oliv1792 (Slettet)

Den går da kun i 0 hvis man opløfter i et negativt tal ikke? Mener bare at der mangler oprindelige tal for k værdien:-)

Der kan da ikke bare stå Fn = k(x^n-y^n)

Skriv et svar til: Hvordan lader jeg Fn betegne det n’te Fibonaccital?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.