Kemi

Nulte, første eller anden ordens reaktion.

10. december 2017 af cba321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis grafisk om nedbrydningen af karmoisin er en nulte, første eller anden ordens reaktion.

Ved ikke hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af mathon

Nedbrydningen kan udtrykkes som den  hastighed \small v, hvormed koncentrationsændringen foregår.
For at regne den positiv
defineres:
                                           \small v(t)=-\frac{\mathrm{d}\left [ A \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]^n       \small \textbf{hvor n angiver ordenen.}

\small \textbf{for n=0:}
                                           \small -\frac{\mathrm{d}\left [ A \right ] }{\mathrm{d} t}=k

                                           \small \left [ A \right ]_t=-kt+\left [ A \right ]_0

\small \textbf{for n=1:}
                                           \small -\frac{\mathrm{d}\left [ A \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]

                                           \small \left [ A \right ]_t=\left [ A \right ]_0 e^{-kt}

\small \textbf{for n=2:}
                                           \small -\frac{\mathrm{d}\left [ A \right ] }{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]^2

                                           \small \left [ A \right ]_t=\frac{1}{kt+{\left [ A \right ]_0}^{-1}}

               


Skriv et svar til: Nulte, første eller anden ordens reaktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.