Kemi

Masse af opløst jern

14. december 2017 af Makrofagen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er i tvivl om denne opgave:

Jern reagerer med saltsyre efter reaktionen:

Fe (s) + 2HCl (aq) → FeCl(aq) + H(g)

Der tilsættes 50,0 ml 1,00 M saltsyre. Hvor stor en masse af jern opløses, hvis reaktionen forløber fuldstændigt og der er overskud af Fe(s)?

Jeg ved ikke, helt hvordan jeg skal starte. Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2017 af janhaa

n(HCl) = 50 mmol => n(Fe) = 25 mmol

m(Fe) = M*n = 1,4 g


Svar #2
14. december 2017 af Makrofagen

Mon du kunne hjælpe mig med én til? Det er lidt samme stil. 


Skriv et svar til: Masse af opløst jern

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.