Kemi

Opgaver med normalitet

30. december 2017 af asdfasdfasdfasdfasdf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har svært ved at forstå hvordan man generelt løser opgaver med normalitet. Nogen der kan hjælpe mig med følgende?: 

Normaliteten af en opløsning fremstillet ved at opløse 75,0 g citronsyre (trivalent-syre- molvægt 192,14 g) i 250 ml vand er .....

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2017 af mathon

\small \textup{Normalitet er antal mol opl\o st stof pr kg opl\o sningsmiddel:}

                  \small \textup{normalitet}=\frac{\tfrac{75{.}0\; g}{192{.}14\; \tfrac{g}{mol}}}{0{.}250\; kg}=1{.}561\; N


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2017 af mathon

\small \textup{med st\o rre n\o jagtighed ved 25}^\circ \textup{C:}

                  \small \textup{normalitet}=\frac{\tfrac{75{.}0\; g}{192{.}14\; \tfrac{g}{mol}}}{\left (250\cdot 10^{-6}\; m^3 \right )\cdot \left ( 997{.}0449\; \tfrac{kg}{m^3} \right )}=1{.}570\; N


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2019 af Lara45

#1 Jeg sidder med præcis samme opgave og facit er 4,68 N, så det forstår jeg ikke helt hvorfor. Jeg fik det samme som dig, da jeg løste opgaven. 

#1 Har du en idé om hvorfor facit er 4,68?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2019 af mathon

Spørgsmålet har antageligt været: "Beregn koncentrationen af H3O+":

              \small \left [ H_3O^+ \right ]=3\cdot (1.56\; N)=4.68\; N
som dog er under forudsætning af, at citronsyren er 100% dissocieret, hvilket ikke er helt rimeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2021 af sararasmusssen

#4

Spørgsmålet har antageligt været: "Beregn koncentrationen af H3O+":

              \small \left [ H_3O^+ \right ]=3\cdot (1.56\; N)=4.68\; N
som dog er under forudsætning af, at citronsyren er 100% dissocieret, hvilket ikke er helt rimeligt.

Hej Mathon, hvordan ved du at syren vil afgive 3 H+? Hvordan finder man ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. august 2021 af sararasmusssen

Hov det må være fordi der står trivalent syre, det overså jeg


Skriv et svar til: Opgaver med normalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.