Kemi

pH- Har jeg gjort rigtigt?

08. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa

Kan nogle se om jeg har lavet denne opgave rigtigt?

og kan jeg evt. få hjælp til den sidste - spørgsmål 3)

Vedhæftet fil: Benzoesyre.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af janhaa

1)

HA + H2O <=> H^+ + A^-

0,4....0,02x.........0

0,4-0,02x..........0,02x

pH = pKa - log((0,4-0,02x)/(0,02x)) = 4

4 = 4,19 - log(...)

x = 9,1 ml NaOH

2)

HA + OH^- => H2O + A^-

0,4....0,4............0

0......0..........0,4

(A^-) = 0,4/40 M = 0,01 M

pOH = 0,5(pKb - log(0,01)) = 5,91

pH = 8,1


Svar #2
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

I 1) for jeg 12,9 er det forkert? jeg kan ikke se hvad jeg har gjort forkert?


Svar #3
09. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Når jeg ser den måde du har gjort på, så tror jeg at der skal stå:

pH= pKa+log(0.4-0.02x)/(0.02x)=4

Du har nemlig skrevet - istedet for + 

Når jeg regner din ud med - får jeg x = 7,8

Når jeg regner det med + får jeg x = 12,1, altså det som jeg har fået. 

Håber virkelig du kan hjælpe!!


Skriv et svar til: pH- Har jeg gjort rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.