Matematik

Omkostninger ved at bygge en sandkasse

12. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt i tvivl om opgave 7

opgaven lyder:

Vi ønsker er byge en sandkasse der skal stå op ad en husmur, og have formen som en retangel. De 3 synlige sider af sandkasse koster hver 200 kr at bygge pr. meter, og den sidste op af muren koster 50 kr pr. meter

Spørgsmål

Bestem sandkassens sidelængde så den bliver så billigt som muligt

Hvad koster det at byge den biligste sandkasse?

Jeg er meget i tvivl om punkt 4

Er der nogen der vil rette/tilføje til det jeg har lavet

Har vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2018 af MatHFlærer

Punkt 4 er korrekt.

Du har 

2\cdot 200x+200y+50y

Erstat y=x/6 så

f(x)=400x+1500/x

Løs f'(x)=0 så

x=\frac{1}{2}\sqrt{15}=1.9365


Svar #2
12. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2018 af MatHFlærer

Dog hvis du indsætter

x=1.9365m i nedenstående formel (hvordan fås den mon?) så er

y=\frac{|-8x|}{5}

Da vi jo ikke kan have negative længder. Udregner vi, så er

y=\frac{|-8\cdot 1.9365|}{5}=3.0984m


Skriv et svar til: Omkostninger ved at bygge en sandkasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.