Matematik

HJÆLP til matematik!!

12. januar 2018 af 123study (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan beregner man den her opgave.?

Vedhæftet fil: FullSizeRender.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2018 af Mathias7878

a) Du kan opstille en eksponentiel udvikling, hvor f(x) er husprisen (målt i tusind kroner) og hvor x er antal x efter 1972:

\small f(x) = b\cdot a^x = 224\cdot 1.1^x

Du skal så finde ud af, hvor mange år, der er gået siden 1972, dvs. 2018-1972 og indsætte det som x-værdi i funktionen ovenover.

- - -

 

 


Svar #2
12. januar 2018 af 123study (Slettet)

Okay Tak!. Hvad med opg. b og c


Svar #3
12. januar 2018 af 123study (Slettet)

Tror jeg regner a forkert da svaret ikke giver mening

224*1,1^46= 17960,21 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2018 af Mathias7878

Hov i funktionen skulle der have stået:

\small f(x) ={\color{Red} 240} \cdot 1.1^x

Hvis x så er 46 har du

\small f(x) = 240\cdot 1.1^{46} = 19243.08679

og da f(x) blev målt i tusinde, så er resultatet

\small f(x) = 19423.08679\cdot 100 = 19423086.79

hvilket vil sige, at hvis udviklingen havde fortsat, så ville det samme hus koste 19.423.086,79 millioner 46 år senere.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2018 af Mathias7878

i b) kender du værdien af huset 32 år senere, da 2004-1972  = 32, dvs. du kender x og f(x). Ligeledes kender du b, fordi der står, at det er det samme hus. 

Du skal dermed løse ligningen

\small 1.100.000 = 240.000 \cdot a^{32}

mht til a for at finde gennemsnitlige procentvise vækst.

c)

Bestem

\small f(x) = 1.700.000 \cdot 1.2^{20}

- - -

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP til matematik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.