Kemi

At beregne massen af noget i g/L?

14. januar 2018 af Karol343 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg har udregnet massen af et bestemt stof i 25,0 mL blanding til 0,000373 g.

Mit spørgsmål er, hvordan jeg kan udregne indholdet af dette stof i g/L? Findes der en specifik formel?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af peter lind

Det må være massefylden du sla beregne. Den er defineret som massen/rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er vel bare

0,000373 g / 0,0250 L = 0,0149 g/L


Svar #3
14. januar 2018 af Karol343 (Slettet)

#1 Nej. Jeg skal udregne indholdet af stoffet i blandingen (i g stof pr. L).


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2018 af SuneChr

0,000373 g /25 ml  =  40·0,000373 g / (40·25) ml


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2018 af mathon

\small \textup{anvendt folkeskolematematik:}

           \small \textup{25 mL indeholder }0{.}000373\; g
           \small \small \textup{1 mL indeholder }\tfrac{0{.}000373\; g}{25}=0{.}000015\; g

           \small \textup{1000 mL indeholder }\left (0{.}000015\; g \right )\cdot 1000=0{.}015\; g


Skriv et svar til: At beregne massen af noget i g/L?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.