Fysik

Beregn tilført energi

16. januar 2018 af Louise1327 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til dette spørgsmål.

"beregn den tilførte energi hvis en isklump har massen 384g og temperatur på 0 grader celcius tilføjes ergi, hvorved isklumpen smelter helt."

Håber der er en der kan hjælpe.

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af mathon

                \small E_{tilf\o rt}=\left ( 0{.}384\;kg \right )\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Q = m * L

Q = 0,384 kg * 334 kJ/kg = 128 kJ


Svar #3
16. januar 2018 af Louise1327 (Slettet)

er det det jeg skal regne for at finde den tilførte energi?


Svar #4
16. januar 2018 af Louise1327 (Slettet)

Er 128 kj svaret


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2018 af mathon

               \small \small E_{tilf\o rt}=\left ( 0{.}384\;kg \right )\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )=128{.}256\; kJ


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal gange massen af isen med smeltevarmen for is. Svaret er 128 kJ.


Skriv et svar til: Beregn tilført energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.