Matematik

eksponentiel udvikling

21. januar 2018 af Hejsa92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe med at finde forskriften 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2018 af mathon

               \small Q_0=20\cdot 2^9=2^{10}\cdot 10=10240


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2018 af mathon

\small \textup{...efter 9 minutter d\o r }\tfrac{1}{5}=20\%\textup{ i minutet, hvorfor fremskrivningsfaktoren nu er 0{.}80.}


Svar #4
21. januar 2018 af Hejsa92 (Slettet)

Jamen jeg skal først lave en forskrift inden jeg løser opgave a 

I opgaven står der at der dør 1/5 hvert minut og at t=9 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2018 af mathon

\small \textup{funktionsforskriften er nu:}
                                          \small Q(t)=10240\cdot 0{.}80^x


Svar #6
21. januar 2018 af Hejsa92 (Slettet)

hvordan har du fået det til 0.80


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2018 af mathon

\small \textup{Halveringskonstanten }X_{0{.}5}
\small \textup{beregnes af:}
                                          \small X_{0{.}5}=\tfrac{\log\left ( 0{.}5 \right )}{\log(0{.}80)}


Svar #8
21. januar 2018 af Hejsa92 (Slettet)

Find først begyndelsesværdien (som er P9) kald den evt. Q0. 
hvordan kan man således finde ud af det??


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2018 af mathon

        \small P_9=20\cdot 2^9=20\cdot 512=10240=Q_0


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2018 af mathon

hvordan har du fået det til 0.80?

           \small \textup{d\o ende pr minut:}        \small \tfrac{1}{5}=\tfrac{2}{10}=0{.}20

\small \textup{funktionsforskriften er nu:}
                                          \small Q(t)=10240\cdot \left ( 1-0{.}20 \right )^x

                                          \small Q(t)=10240\cdot0{.}80^x


Svar #11
21. januar 2018 af Hejsa92 (Slettet)

Hvad med fremskrivningsfaktoren.? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. januar 2018 af mathon

\small \textup{Fremskrivningsfaktoren er: }
                                           \small a=1+r=1+(-0{.}20)=0{.}80


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.