Matematik

Int. vha. Sub. Er den rigtig?

02. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

\int x*\sqrt{x^2}+1dx

u=x^2+1

\frac{du}{dx}=x^2+1

1/(x^2+1) du = dx

\int \sqrt{u}*1/xdx = 2/3*(x^2+1)^(3/2)*ln(x)+k =


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2018 af mathon

                        \small \int\left ( x\cdot \sqrt{x^2} +1 \right )\, \mathrm{d}x=\int \left (x^2 +1 \right )\, \mathrm{d}x=\tfrac{1}{3}x^3+x+k


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2018 af fosfor (Slettet)

#1 Tror der menes \small \int\left ( x\cdot \sqrt{x^2+1} \right )dx

#0 Tredje linje er forkert. du/dx = 2x      da u = x^2 + 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2018 af fosfor (Slettet)

       f(g(x))                  differentieres til
       f'(g(x))g'(x)

Dvs. når sidstnævnte skal integreres er resultatet den førstnævnte.
Vælges som indre funktion g(x)=x^2+1   og som ydre funktion f'(x) = \sqrt{x} fås

       f'(g(x))g'(x) = \sqrt{x^2+1}\cdot 2x    som integreret giver
       f(g(x)) = \frac{1}{2\sqrt{x^2+1}} + k

f i sidste linje er integralet af f'(x) = \sqrt{x}, dvs.
f(x)=\frac{1}{2\sqrt{x}}+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2018 af mathon

#2 og #0

\small \textup{i s\aa \ fald:}

                  \small u=x^2+1\; \; \; \; \; \tfrac{1}{2}\mathrm{d}u=x\mathrm{d}x

                  \small \int \sqrt{x^2+1}\cdot x\mathrm{d}x=\tfrac{1}{2}\int \sqrt{u}\, \mathrm{d}u=\tfrac{2}{3}\cdot u \sqrt{u}+k=\tfrac{2}{3}\cdot \left (x^2+1 \right ) \sqrt{x^2+1}+k


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2018 af SuneChr

Man bemærker, at
x\sqrt{x^{2}}+1  =  x·|x| + 1  for alle x.
For x ≤ 0            - x2 + 1
For x ≥ 0              x2 + 1


Svar #6
03. februar 2018 af Mathian

Tak for jeres hjælp


Skriv et svar til: Int. vha. Sub. Er den rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.