Matematik

Rumfang

06. februar 2018 af Matematikpsykose (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har lige en opgave, jeg ikke kan finde ud af at regne ud. 

Det handler om rumfang. Opgaven er: 

Mette vil have guldfisk, der skal svømme rundt i en bowle. 

Bowlen skal kunne indeholde 12 liter vand. 

Hvad skal radius være? 

Hvordan regner jeg opgaven ud? 

Vh Matematikpsykose


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2018 af PeterValberg

Hvis bowlen er en kugle, så kan du bestemme radius
ved at isolere r i formlen for en kugles rumfang

V=\tfrac43\cdot \pi\cdot r^3

hvilket selvfølgelig betinger, at den kugleformede bowle er helt fyldt med vand
altså har et rumfang på 12 liter (der svarer til 12 dm3)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. februar 2018 af Matematikpsykose (Slettet)

Tak for hurtig svar :-)

Mvh Aviaja Møller


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.