Fysik

Regn temperatur når lydhastighed er givet (HASTER)!!

20. februar 2018 af Helloworld10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg skal regne temperatur ud fra denne formel for lydhastighed: v = 20*sqrt(t + 273) , når v=319.5 m/s.

Altså jeg ved godt at jeg skal isoler for t i den ovenstående formel, så jeg får: t=(v/20)^2-273, men jeg får t=-17.79 grader, hvilket er ikke rigtig, da jeg burde få en temperatur på ca. +21.9 grader...

Jeg kan ikke se hvad det er jeg gør forkert, er der nogen der kan hjælpe hurtigt?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af Larxx

Håber du forstår 

v=20√(273+t)
329 = 20*sqrt(273+t)
16.45 = sqrt(273+t)

273+t = 16.45^2
t- 16.45^2-273
t = -2.4 d


Svar #2
20. februar 2018 af Helloworld10 (Slettet)

Nope, det giver slet ikke mening stadig, da jeg ikke burde få en negativ temperature..


Skriv et svar til: Regn temperatur når lydhastighed er givet (HASTER)!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.