Kemi

Hvis 25,00 mL af en phosphorsyreopløsaning neutraliserer 42,24 mL 0,135 M NaOH, så er koncentrationen af phosphorsyre-opløsningen..

20. februar 2018 af renzir (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis 25,00 mL af en phosphorsyreopløsaning neutraliserer 42,24  mL 0,135 M NaOH, så er koncentrationen af phosphorsyre-opløsningen..

Svaret er 0,0760 M.

Hvordan kommer man frem til dette svar?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2018 af mathon

\small \textup{Reaktionen:}                              

                               \small H_3PO_4\; +\; 3\, NaOH\; \rightarrow \; Na_3PO_4\; +\; 3\, H_2O

\small \textup{stofm\ae ngdeforhold:}
                               \small H_3PO_4:NaOH=1:3=\tfrac{1}{3}:1
\small \textup{titerligning:}
                               \small \left ( 0{.}025\;L \right )\cdot c_s=\tfrac{1}{3}\cdot \left (0{.}04224\;L \right )\cdot \left (0{.}135\; M \right )

                               \small c_s=\tfrac{1}{3}\cdot \tfrac{0{.}04224\;L}{ 0{.}025\;L } \cdot \left (0{.}135\; M \right )=0{.}0760\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2019 af Egofaciens (Slettet)

Hvordan opstillede du reaktionen, Mathon? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2019 af mathon

#2

Hvordan afstemmer du
neutralisationsreaktionen
                                             \small \small H_3PO_4\; +\; NaOH\; \longrightarrow \; ...\quad ?  


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2019 af Egofaciens (Slettet)

Uh, tror jeg havde tænkt, at H3 skulle gå sammen med NaOH. Men det er vel forkert.. kan jeg se!


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2019 af mathon

\small H_3PO_4\quad\textup{er en triprot syre, som kr\ae ver 3 OH}^-\textup{for at neutralisere: }

            \small 3\, H^+\; +\; 3\, OH^-\; \rightarrow \; 3\; H_2O\quad\textup{som er 'reaktionskernen'}

.

                         \small \begin{array}{ll} \end{array}\small \small \small \begin{array}{lll} \small \textup{de}&3\, H^+&\textup{findes i }H_3PO_4\\\\ \small \textup{de}&3\, OH^-&\textup{findes i}\quad 3\, NaOH \end{array}

hvoraf:
                               \small H_3PO_4\; +\; 3\, NaOH\; \rightarrow \; Na_3PO_4\; +\; 3\, H_2O


Skriv et svar til: Hvis 25,00 mL af en phosphorsyreopløsaning neutraliserer 42,24 mL 0,135 M NaOH, så er koncentrationen af phosphorsyre-opløsningen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.