Matematik

Linær model

21. februar 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

I opgave b) skal jeg beregnde hvor meget danskernes forbrug af øl falder. Jeg tror at jeg skal beregne det i procent. Så jeg har først beregnet vækstraten og så ganget det med 100. Jeg tror ikke at det giver mening hvis det er -2560%

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-02-21_21-13-11.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2018 af mathon

\small \textup{Man taler kun om fremskrivningsfaktor i forbindelse med eksponentielle funktioner.}

\small \textup{Line\ae re funktioner har konstant v\ae kst.}

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2018 af Mathias7878

Hvad tror du mon -24.6 betyder?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2018 af StoreNord

#0
                                      \frac{y(0)-y(1)}{y(0)}*100


Svar #4
21. februar 2018 af Stjerneskud2016

Det er antal af øl forbruget aftager med for hvert år efter 2005

Mathias7878


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2018 af mathon

\small \textup{V\ae kstfunktionen er konstant:}

                                                  \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-24{.}600              


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2018 af Mathias7878

#4

er det ikke det svaret er så?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2018 af AMelev

Du har a) forskriften og iflg #4 og #6 har du svaret  på b)1. 
b)2 2015 er 10 år efter 2005, så beregn f(10).


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2018 af mathon

            \small f(x)=-24{.}600\cdot x+576{.}33

            \small \small f(10)=?


Svar #9
21. februar 2018 af Stjerneskud2016

Mange tak!

Jeg har fået bestemt forbruget af øl i 2015

Vedhæftet fil:2018-02-21_22-01-30.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2018 af Mathias7878

#9

Det er ikke rigtigt. Du skal jo indsætte x = 10 ind i f(x) og beregne det.

- - -

 

 


Svar #11
21. februar 2018 af Stjerneskud2016

Mathias7878

Det giver et mærkeligt resultat

Vedhæftet fil:2018-02-21_22-06-56.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2018 af Mathias7878

#11

  \small f(10) = -24.6\cdot 10+576.33 = 330.33

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. februar 2018 af AMelev

#11 Du har jo ikke defineret din f(x). Og du skal ikke bruge solve, men bare beregne.


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. februar 2018 af Mathias7878

#14

Ja det er rigtigt.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. februar 2018 af ringstedLC

I den slags opgaver (regression af en tabel) er der ofte et eller flere tillægsspørgsmål, hvor du skal bruge den fundne foreskrift. Der er det smart at definere funktionen INDEN du begynder på disse:

f:=-24.6x+576.33 "ENTER"

Nu ved din CAS, hvad den skal gøre, hver gang du skriver "f".

Hvis der så fx spørges: I hvilket år vil forbruget af øl være på 300 mio. l:

solve(f(x)=300,x) "ENTER". Det x du får skal så lægges til startåret.

I b) tastes:

f(10) eller mere forklarende f(2015-2005) "ENTER".


Skriv et svar til: Linær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.