Matematik

hvad gør jeg galt?

26. februar 2018 af soer381k - Niveau: A-niveau

jeg har to linjer som er givet ved parameterfremstillinger l og m

jeg skal finde vinklen mellem dem og jeg har skrevet det hele rigtigt op som cos^-1(((rl * rm)/(|rl|*|rm|)))

men jeg får et tal istedet for en vinkel

jeg har vedhæftet min udregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af mathon

          \small \overrightarrow{r}_l\cdot \overrightarrow{r}_m=\bigl(\begin{smallmatrix} -2\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 3\\3 \end{smallmatrix}\bigr)=-2\cdot 3+2\cdot 3=0
\small \small \textup{dvs }\overrightarrow{r}_l\textup{ og }\overrightarrow{r}_m\textup{ er ortogonale}
\small \textup{og vinklen mellem l og m er 90}^\circ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2018 af AMelev

Har du dit værktøj stående til radian i stedet for grader?


Svar #3
26. februar 2018 af soer381k

#2

Har du dit værktøj stående til radian i stedet for grader?

jeg gik i indstillinger og ændrede fra radian til grader, men det ændrede ikke resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2018 af AMelev

Prøv lige at trykke Enter. Resultatet skal ændres, når du går fra radian til grader.

En anden ting: Retningsvektoren for linjen l er (-2,2). Du har taget koordinatsættet for punktet.
Se #1


Svar #5
26. februar 2018 af soer381k

arrh nu giver det mening :) de står vinkelret på hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2018 af AMelev

Når du vil bestemme skalarprodukt i TI-Nspire, skal du skrive dotP(... , ...), med komma mellem de to vektorer.

Vedhæftet fil:Vinkel i TI.JPG

Skriv et svar til: hvad gør jeg galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.