Matematik

Omskreven cirkel

28. februar 2018 af Schrodinger (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP!

Jeg står med en opgave der ser sådan her ud:

Der er givet tre punkter: P(0,1), Q(2,3) og N(−4, −4).

Bestem centrum for den omskrevne cirkel til trekanten  [\triangle PQN]  ved hjælp af plangeometriske overvejelser.
Bestem denne cirkels ligning. Bestem linjernes ligning for de tre linjer, som er ortogonale med linjestykkerne PQ, PN og NQ, og som går igennem disse linjestykkers midtpunkter.

Jeg kan simpelthen ikke finde frem til svaret på opgaven, eller ihvertfald ikke det rigtige svar.

Håber i kan hjælpe med at forklare det for mig :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2018 af mathon

\small \small \textup{Centrum for trekantens omskrevne cirkel er sk\ae ringpunktet mellem sidernes midtnormaler.}

\small \textup{Du har s\aa ledes brug for to siders midtpunkter. Sk\ae ringspunktet mellem normalerne i disse}
\small \textup{ er centrum for den omskrevne cirkel.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2018 af mathon

                             \small \left (x-30{.}5 \right )^2+\left (y+27{.}5 \right )^2=41{.}7433^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af mathon

                             \small PQ_m\textup{:}\; \; \; \; y=-x+3

                             \small PN_m\textup{:}\; \; \; \; y=-\tfrac{4}{5}x-\tfrac{31}{10}

                             \small NQ_m\textup{:}\; \; \; \; y=-\tfrac{6}{7}x-\tfrac{19}{14}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2018 af AMelev

Prøv lige at lægge opgaveformuleringen op. Står der fx, om I må bruge CAS-værktøj?
Har I arbejdet med trekantslinjer (vinkelhalveringslinje, median højde og midtnormal)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-02-28 20-37-41.png


Skriv et svar til: Omskreven cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.