Kemi

Reaktionsskema 2

03. marts 2018 af Homework101 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave billede, og jeg har prøvet at lave en tabel til at få et overblik, men jeg er gået i stå.

anyone who can help ??

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Svar #1
03. marts 2018 af Homework101 (Slettet)

Ups lavede et par fejl i billedet overfor, her er det 'rigtige'

Ved ikke hvordan jeg skal lave opgaven eller udfylde resten.

Hjælp vil blive meget værdsat :)

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2018 af mathon

       \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &5\, C\, _{\textit{(s)}}&+&2\, SO_2\, _{\textit{(g)}}&\rightarrow &CS_2\, _{\textit{(l)}}&+&4\, CO\, _{\textit{(g)}}\\ \hline Masse\, (g)&35{.}19&&75&&44{.92}&&65{.}54\\ \hline Molmasse\; \left ( \tfrac{g}{mol} \right )&12{.}01&&64{.}07&&76{.}14&&28{.}01\\ \hline Stofm\ae ngde\; (mol)&2{.}93&&1{.}17&&0{.}59&&2{.}34\\ \hline \end{array}


Svar #4
03. marts 2018 af Homework101 (Slettet)

#3

       \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &5\, C\, _{\textit{(s)}}&+&2\, SO_2\, _{\textit{(g)}}&\rightarrow &CS_2\, _{\textit{(l)}}&+&4\, CO\, _{\textit{(g)}}\\ \hline Masse\, (g)&35{.}19&&75&&44{.92}&&65{.}54\\ \hline Molmasse\; \left ( \tfrac{g}{mol} \right )&12{.}01&&64{.}07&&76{.}14&&28{.}01\\ \hline Stofm\ae ngde\; (mol)&2{.}93&&1{.}17&&0{.}59&&2{.}34\\ \hline \end{array}

Mange tak, Mathon! 

Men hvordan er du kommet frem til at CS2 har stofmængden 0,59? og at stofmængden for CO er 2,34? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2018 af mathon

stofmængdeforhold:
                                      \small C:\mathbf{\color{Red} SO_2}:CS_2:CO=5:2:1:4=2{.}5:\mathbf{\color{Red} 1}:0{.}5:2

dvs
                                      \small \small 1{.}17\cdot \{2{.}5,1,0{.}5,2\}=\{2{.}93,1{.}17,0{.}59,2{.}34\}


Svar #6
03. marts 2018 af Homework101 (Slettet)

tak for forklaringen.
Vil du også gerne forklare, hvordan jeg klarer opgaverne under billede 1?

Svar #7
03. marts 2018 af Homework101 (Slettet)

altså

det antages at udbyttet er 78%

b) hvor meget carbondisulfid dannes der virkelig?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2018 af mathon

\small \textup{Virkelig dannelse af carbondisulfid:}
                                                           \small 0{.}78\cdot \left ( 44{.}92\;g \right )=35{.}04\; g


Skriv et svar til: Reaktionsskema 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.