Matematik

Cos, sin og tan i enhedscirkel

05. marts 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hej, ud fra øjemål, hvad vil I så sige, at cos(v), sin(v) og tan(v) er for den røde (110°) og den grønne (-30°) på det vedhæftede billede? Er lidt usikker nemlig, om man fx. skal skrive minus foran osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af AMelev

Aflæs koordinatsættene til de punkter, du har afsat på enhedcirklen.
P_grøn(?,?) og P_rød(?,?)
Når du har gjort det, så skriv resultatet her - så går vi videre derfra.


Svar #2
05. marts 2018 af inneedofhelp123

#1

Aflæs koordinatsættene til de punkter, du har afsat på enhedcirklen.
P_grøn(?,?) og P_rød(?,?)
Når du har gjort det, så skriv resultatet her - så går vi videre derfra.

Jeg har fået at vide, at det bare skal tages ud fra øjemål, så det behøver ikke at være så præcist. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2018 af ringstedLC

Enhedscirklen ligger i et koordinatsystem med centrum i (0,0) og r = 1. Derfor giver sin og cosinus-funktionerne henholdsvis x- og y-værdierne til punkterne på cirkelperiferien. Så når punkterne ligger i 2., 3. og 4. kvadrant er mindst en af værdierne negative.

Tangens er y-værdien til skæringpunktet mellem vinklens ene ben og linjen x = 1. Så når du grafisk skal finde tangens til den røde forlænges vinkelbenet gennem (0,0) og ned til x = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2018 af AMelev

#2 Bare aflæs så godt du kan.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2018 af SuneChr

.SP 050320182342.JPG

Vedhæftet fil:SP 050320182342.JPG

Skriv et svar til: Cos, sin og tan i enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.