Matematik

Metode

09. april 2018 af karoline1g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilken metode skal jeg dog bruge til at løse denne opgave??

Styrken af et jordskælv kan angives ved Richtertal. Sammenhængen mellem den energimængde E (målt i joule), et jordskælv frigiver, og Richtertallet m er givet ved følgende formel: log E = 2,4 m - 1,2.

Bestem den energimængde et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver, og bestem Richtertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 · 1013 joule.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2018 af peter lind

sæt m=6,5

løs ligningen Log(8*1013) = 2,4m-1,2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2018 af SuneChr

Indsæt det givne i formlen og løs ligningen:
1)    log E = 2,4·6,5 - 1,2
2)    log (8·1013) =  2,4·m - 1,2 


Svar #3
09. april 2018 af karoline1g (Slettet)

Tusind tak for så hurtige svar!

log E = 2,4 · 6,5 - 1,2 = 14,4.

Dvs. energimængden, som et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver er 14,4 joule.

Er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2018 af SuneChr

# 3
Hvis ødelæggelserne var  s å  små i jordskælvsområder med Richtertal 6,5 , var befolkningen nådigt sluppet.

        E = 1014,4 J  ≈  2,5·1014 J


Svar #5
09. april 2018 af karoline1g (Slettet)

Nårh ja, det kan jeg godt se! Er dette så korrekt? 

Bestem den energimængde et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver, og bestem Richtertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 · 1013 joule.

M er 6,5. Vi indsætter det givne i formlen og løser ligningen: log E = 2,4 · 6,5 - 1,2 = 14,4.

Dvs. energimængden, som et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver er 14,4 joule.

        E = 1014,4 J  ≈  2,5·1014 J

For at bestemme Richtertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 · 1013 joule, kan vi opstille følgende ligning: log (8,0 ·1013) =  2,4· 6,5 - 1,2.

log (8,0 ·1013) =  2,4· 6,5 - 1,2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2018 af peter lind

1) ja

2) nej du skal erstatte de 6,5 med m


Svar #7
09. april 2018 af karoline1g (Slettet)

Tusind tak! For at bestemme Richtertallet for et jordskælv, der frigiver en energimængde på 8,0 · 1013 joule, kan vi opstille følgende ligning: log (8,0 ·1013) =  2,4· m - 1,2. Er dette så korrekt? Skal jeg så løse ligningen nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2018 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.