Kemi

Idealgasligningen - opgave

14. april 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En spraydåse indeholder drivgassen carbondioxid. Trykket er 400 kPa (4 bar) ved 20 celsius grader. På dåsen står der, at den højest må opvarmes til 50 grader, hvad er trykket i så fald?

(Hint; Stofmængden, volumen og gaskonstanten er uændrede) 

Altså har fået det til 4,40 bar, men synes det virker ret lavt, altså har isoleret p og T i idealgasligningen og sat dem lig hinanden, og derfra isoleret p2??

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2018 af mathon

                 \small \small p_{50\degree}=\frac{273.15+50}{273.15+20}\cdot (4\;bar)=4.41\;bar


Svar #2
14. april 2018 af Emilie50 (Slettet)

Men hvordan ser idealgasligningen ud, når T og p er isoleret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

pV = nRT  <=>

p/T = nR/V

Da n, R og V er uændrede, har vi

p1/T1 = p2/T2  <=>

p2 = p1T2/T1

Så kan du indsætte talværdierne, og så får du det samme som i #1. 


Skriv et svar til: Idealgasligningen - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.