Kemi

Forstår ingenting af denne opgave

18. april 2018 af lokus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Stofmængdekoncentrationen af jern(III)chlorid i en opløsning, opløsning A, skal bestemmes ved titrering med natriumhydroxid.
Med pipette afmåles 20,0 mL af jern(III)chloridopløsningen, som overføres til et bægerglas. Der tilsættes indikator. Opløsningen titreres med 0,0906 M natriumhydroxid. Indikatoren skifter farve, når der er tilsat 21,3 mL natriumhydroxidopløsning.

Under titreringen forløber følgende reaktion
FeCl3(aq) + NaOH(aq) ↓ Fe(OH)3(s) + NaCl(aq)

a)  Hvilken reaktionstype er der tale om? Afstem reaktionsskemaet.

b)  Tegn /find en tegning af en titreringsopstilling, og skriv på, hvad der hvor (kun det vigtige =

det der skal regnes med)

c)  Beregn stofmængdekoncentrationen af jern(III)chlorid i opløsning A.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2018 af Woaw123

Du afstemmer ligesom en ligning - lige mange stoffer på hver side af reaktionspilen men uden at ændre forholdet mellem stoffet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2018 af mathon

a)
        udskiftningsreaktion:
                                              FeCl(aq) + 3 NaOH (aq)  →  Fe(OH)(s) + 3 NaCl (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2018 af mathon

c)
       \small \textup{stofm\ae ngdeforhold:}
                                        \small \textup{NaOH : FeCl}_3 =\textup{ 3 : 1 = 1 : }\tfrac{1}{3}

              \small n(FeCl_3) =\tfrac{1}{3}\cdot \left ( \left ( 0.0213\; L \right )\cdot \left ( 0.0906\; \tfrac{mol}{L} \right ) \right )


Svar #4
18. april 2018 af lokus (Slettet)

Jeg tror ikke at jeg er med på det du skriver angående opgave c, kan du måske uddybe det?


Skriv et svar til: Forstår ingenting af denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.