Matematik

Hvor lang tid går der før raketten opnår en hastighed på 50 m/s ifølge modellen:

26. april 2018 af benj232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave der lyder på "Hvor lang tid går der før raketten opnår en hastighed på 50 m/s ifølge modellen:"

x er tid efter start, målt i sekunder, og f(x) er hastigheden, målt i m/s. 

Modellen lyder på: f(x)=ax+b

Har regnet a og b ud til at være a=-0.453 og b=2.45326. 

Gik ud fra at jeg skulle bruge solve til at få finde x når f(x)=50 men er helt lost nu


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Er du sikker på at det er den rigtige model og de rigtige konstanter? Den når aldrig 50 m/s med de oplysninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2018 af PeterValberg

Hvilke oplysninger har du brugt til bestemmelse af værdierne for a og b?
Kunne du eventuelt uploade et billede af hele opgaven?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. april 2018 af benj232 (Slettet)

Jeg må have regnet konstanterne forkert så. Her er mine forrige udregninger.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #4
26. april 2018 af benj232 (Slettet)

Og her er opgaven

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2018 af PeterValberg

Jeg kan ikke afgøre, om du har beregnet værdierne forkert,
da jeg ikke kender de data, du har lavet regression over,
men har du bemærket, at dit CAS-værktøj bytter om på a og b
i forhold til den måde, man plejer at skrive modellen på?

Måske det er forklaringen...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du har

f(x) = 2,45326x - 0,0453

(Dvs. a = 2,45326 og b = -0,0453)

og så skal du løse f(x) = 50:


Svar #7
28. april 2018 af benj232 (Slettet)

Ja havde byttet om på a og b. Fik x til 20.5657. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hvor lang tid går der før raketten opnår en hastighed på 50 m/s ifølge modellen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.