Fysik

Radioaktivitet

02. maj 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

a) Opstil kernereaktionen, hvor beskydningen af 16 O med protoner giver 13 N og en anden kerne.

Begrund hvilken anden kerne der dannes. 

Kan i hjælpe? er det noget med af nukleontal og ladningstallet er bevaret?

b) se vedhæftet opgavebeskrivelse. Er selv kommet frem til en aktivitet på:

a_ankomst:=575*10^(6)*_s^(−1) ? 575000000.*_Hz
tid:=15*_min ? 900.*_s
k:=((ln(2))/(9.967*_min)) ? 0.001159070233*_Hz
a_ankomst*?^(−k*tid = 2*10Hz


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2018 af peter lind

fejl


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2018 af peter lind

a) Dit forslag er helt rigtig

b)Jeg kan ikke læse det men du skal bruge A0 = A*ek*15min


Svar #4
02. maj 2018 af Mikkeldkdk

#3 

Jeg brugte formlen A = A0 * e-k*t

Mangler jeg at omskrive den?

Hvordan kan jeg så opskrive a) så det kan forstås? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. maj 2018 af mathon

           \small A=A_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}

           \small A_0=\frac{A}{\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}}

           \small A_0=A\cdot \left ( \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^{-1}

           \small A_0=A\cdot \left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{-1} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}

           \small A_0=A\cdot 2^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}

           \small A_0=A\cdot 2^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. maj 2018 af mathon

     \small \small A_0=(575\; MBq)\cdot 2^{\frac{15\;min}{9.96\; min}}=1633.15\; MBq


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2018 af peter lind

#4 Min formel er det samme. Jeg har blot isoleret A0


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2018 af mathon

eller som i #3
              \small A_0=A\cdot e^{kt}                   \small k=\tfrac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}

               \small \small A_0\cdot e^{\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}\cdot t}=A_0\cdot e^{\ln(2)\cdot \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=A_0\cdot \left (e^{\ln(2)} \right )^{ \frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=A_0\cdot 2^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}
               


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.