Matematik

Rumfang

06. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

jeg finder arealet af 2d firkanten og ganger med længden for at finde kassens rumfang. 

Jeg har en ligning med 2 ubekendte 3x+h=3 

Jeg isolerer h:  3-3x=h 

Indsætter i ligningen for at finde x.  

3x+(3-3x)=3 

x+3=3 ??? 

Kan nogen dirigerer mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2018 af AMelev

Din ligning 3x+(3-3x)=3 er sand for alle x, da du jo netop ud fra ligningen 3x + h = 3 har udledt, at h = 3 - 3x.
Du skal også benytte, at l = 2x.

Så skal du beregne rumfanget V(x) = l·h·b - der er ikke en ligning, du skal løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2018 af StoreNord

R = l*b*h = 2x*x*(3-3x)


Svar #3
06. maj 2018 af Mathian

Glimrende, tusind tak for Jeres hjælp :) 


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.