Matematik

2. grads ligning

08. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har helt glemt hvordan man udregner ,,

Men jeg er kommet frem til flg. vil bare vide om jeg er på rette vej

jeg vedhæfter opgaven

Vedhæftet fil: Udklip. 8-5PNG.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af AMelev

Hvad er det, du er kommet frem til?


Svar #2
08. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg vil bare vide om jeg er på rette vej


Svar #3
08. maj 2018 af Aprovst71 (Slettet)

undskyld jeg mangeler min besvarelse


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af PeterValberg

Andengradsligningen er givet ved:

ax^2+bx+c=0

hvor diskriminanten d er:

d=b^2-4ac

Løsning af andengradsligningen:

x=\frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}

bemærk, at der ingen løsninger er (i de reelle tal) hvis d < 0
der er kun én løsning, hvis d = 0 og to løsninger hvis d > 0 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2018 af AMelev

Du kan jo tjekke dit resultat ved at løse ligningen med dit CAS-værktøj.

Se også video nr. 7 - 9 på denne videoliste < LINK >


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2018 af mathon

      x=\frac{-2\mp\sqrt{2^2-4\cdot 1\cdot (-15)}}{2\cdot 1}=\left\{\begin{matrix} ...\\... \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: 2. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.