Matematik

Andengradsligning - forstår ikke formulering af spørgsmål

19. maj 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke, hvad jeg skal med denne opgave.. Evt. nogle der kunne forklare mig, hvad opgaven går ud på, fordi af en eller anden grund giver det ingen mening :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Kig på grafen.
Hvor mange gange er f(x) = 4, hvor mange gange f(x) = 3, osv.

For hvilke k kan man sige at der to gange forekommer  f(x) = k

Vedhæftet fil:tegning.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2018 af AMelev

Det er en 3.gradsligning.
Tegn grafen for f(x) og overvej, hvad k skal være, når f(x) = k har netop 2 løsninger, dvs. der netop skal være 2 skæringer med linjen y = k.

Indse, at det betyder, at lok.max eller lok. min for f skal være k.

Bestem lok min fmin og lok max fmax for f på sædvanlig vis.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2018 af mathon

Hvordan ligger grafen for f(x)-k, hvis grafen for f(x) - som vist i #1 - underkastes parallelforskydning
efter parallelforskydningsvektorerne \small \begin{pmatrix} 0\\-5 \end{pmatrix} og \small \begin{pmatrix} 0\\-1 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Andengradsligning - forstår ikke formulering af spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.