Matematik

Eksponentiel udvikling og fordoblingskonstanten?

21. maj 2018 af FUQ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en som kan hjælpe mig med denne opgave? Udregne den og fortælle mig hvad der er blevet gjort. Ved godt at man skal bruge fordoblingskonstanten men kan ikke helt finde ud af hvad der er hvad af variblerne som skal bruge til formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af StoreNord

Brugere*1,07^{n}=2*Brugere
Dividèr med Brugere  på begge sider.
Tag ln på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2018 af PeterValberg

Fordoblingskonstanten kan bestemmes som:

T_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}

i dit tilfælde er a = 1,07

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling og fordoblingskonstanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.