Matematik

Potens udvikling

23. maj 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg er lidt i tvivl om jeg har fået den rigtige forskrift i denne opgave, fordi der står - foran b-

Vedhæftet fil: 2018-05-23_22-14-16.png

Svar #1
23. maj 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven

Vedhæftet fil:2018-05-19_17-58-38.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2018 af Festino

En potensudvikling har formen f(x)=bx^a, hvor b skal være positiv. Derimod er der intet i vejen for at a kan være negativ. Funktionen er voksende, hvis a>0, og aftagende hvis a<0. Jeg har ikke kontrolleret din udregning, men ud fra figuren kunne a=-1.1536 sagtens være rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2018 af mathon

c)
                         \small 1+r_y=\left (1+r_x \right )^a


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2018 af mathon

a)

              \small f(x)=46.095518\cdot x^{-1.153573}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2018 af mathon

c)
                         \small \small 1+r_y=\left (1+r_x \right )^a

                         \small 1+r_y=\left (1+0.50 \right )^{-1.153573}=0.626431

                         \small r_y=\frac{p_y}{100}=-0.373569

                                   \small \small p_y=-0.373569\cdot 100\approx -37.4


Skriv et svar til: Potens udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.