Kemi

Beregn del osmolære koncentration af opløsningen m. provocholine

08. juni 2018 af SophieCPH (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

Jeg ville være meget glad, hvis der var én, der ville forklare mig, hvordan man er kommet frem til den beregnede osmolære koncentration i nedenstående opgave. Jeg forstår nemlig ikke, hvilken formel el. værdier (eller hvordan man har omskrevet den almindelige formel for den osmolale koncentration), der er anvendt til særligt at beregne den osmolære koncentration af provocholine og 0,9% NaCl. 

På forhånd mange tak for hjælpen!

Opgaven lyder som følgende:

Beregn den osmolære koncentration (osmol/L) af opløsningen. Det kan antages, at Provocholine består af to enkeltladede ioner.

MW: 195,69 g/mol

Den osmolære koncentration af provocholine: 25g/L * 1/195,69 g/mol *2 = 0,256 osmol/L

Den osmolære koncentration af 0,9% NaCl: 9g/L*1/58,44 g/L *2 = 0,308 osmol/L

Den osmolære koncentration i opløsningen: 0,256omsol/L + 308 osmol/L = 0,564 osmol/L


Skriv et svar til: Beregn del osmolære koncentration af opløsningen m. provocholine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.