Kemi

Stofmængde, Grundstoffernes periodiske system og Alkener

23. juni 2018 af Inecto (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ville hører om der var nogen, som ville hjælpe mig med at svarer på de her 3 spørgsmål!

Jeg har i alt fået 15 spørgsmål, men det er specielt de her 3 jeg har haft problemer med at svarer på.

Jeg håber der er en som kan hjælpe :)

Mange tak på forhånd

Vedhæftet fil: Kemi.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2018 af mathon

1.
   \small \textbf{Stofm\ae ngden af 1.2 g NaCl:}
                                                          \small n=\frac{1.2\; g}{(22.99+35.45)\; \tfrac{g}{mol}}=0.02\; \mathrm{mol}         


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2018 af mathon

 \small \textbf{Krystalvand i kobber(II)sulfat:}

                  \small \left [Cu(H_2O)_4 \right ]SO_4

      \small \bullet\textup{ atommasser findes i DPS i enheden \textbf{u}}

      \small \bullet\textup{ molarmasse af }\small \left [Cu(H_2O)_4 \right ]SO_4
                                                            \small \textup{Sum(}\mathrm{\left \{ 63.55,4\cdot 18.02,32.07,4\cdot 16.00 \right \}})\; \tfrac{g}{mol}=231.70\; \tfrac{g}{mol}

                 \small Cu\, _{\textit{(s)}}\; +\; H_2SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \long\; \longrightarrow \;\left [ Cu(H_2O)_4 \right ]SO_4\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\, _{\textit{(g)}}

                           


Skriv et svar til: Stofmængde, Grundstoffernes periodiske system og Alkener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.