Matematik

Cirkel

25. august 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er nogen som kan hjalpe mig med denne opgave? Tak

Vedhæftet fil: Billede 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af SuneChr

.SP 260820180131.JPG

Vedhæftet fil:SP 260820180131.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2018 af StoreNord

Generelt er en cirkels ligning:
                   (x-a)²+(y-b)²=r²
Indsæt i denne de kendte punkter, L(1,2) og S(4,6).
Det gir dig 2 ligninger, hvoraf du kan finde a udtrykt ved b.
Så skulle du få:
                                a=\frac{47-8b}{6}                         en væmmelig brøk
Gang den ene cirkel-ligning igennem med 6². Så går det nemmere.
Ligningen med L's koordinater ganget med 6²:
                            (6-6a)²+(12-6b)²= (4·6)²
Her han du indsætte a og finde b.
                           b=\frac{-512\pm \sqrt{384000}}{2\cdot28}=ca\; 1.92


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2018 af StoreNord

Undskyld, det sidste skal være:
                                          b=\frac{800\pm \sqrt{140400}}{2\cdot 100}=ca\; 2.13


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2018 af SuneChr

Ja, (a , b) har to løsninger:

a=\frac{5}{2}-\frac{2\sqrt{39}}{5}\, \, ,\, \, b=4+\frac{3\sqrt{39}}{10}          eller

a=\frac{5}{2}+\frac{2\sqrt{39}}{5}\, \, ,\, \, b=4-\frac{3\sqrt{39}}{10}

så kan trådstarter passende vælge dén ud, som passer med Fig. 2
Vi kan passende afvente respons fra trådstarter, som ikke må forvente, at vi løser opgaven.


Svar #5
26. august 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?'


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2018 af ringstedLC

Nu vil vi gerne se dig lave noget. SP er ikke (- altid) en avanceret regnemaskine, hvor man bare uploader sine opgaver og vupti; så er der svar, lige klar til afskrift.

Kom med dine egne udregninger eller bare mellemregninger og spørg så til de forklaringer som du får.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2018 af SuneChr

|SV|  er siden i en ligesidet trekant indskrevet i cirklen,
(Centervinklen på 120º spænder over buen SV, læs igen # 1).
Kald V = (v1 ; v2) og vi har da to ligninger med to ubekendte:
(v1 - a)2 + (v2 - b)2 = 42               
(v1 - 4)2 + (v2 - 6)2 = |SV|2
Der er to løsninger, hvoraf man udfinder den ene, der passer til Fig. 2.
Arbejd nu herfra. Ja opgaver ta'r tid. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2018 af StoreNord

SV kan beregnes med sinusrelationen:
                                      \frac{SV}{sin120}=\frac{4}{sin30}Periferivinkel.png

Vedhæftet fil:Periferivinkel.png

Skriv et svar til: Cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.