Fysik

Energi

28. august 2018 af Jens1901 - Niveau: C-niveau

Hej alle. 

Jeg har problemer med følgende spørgsmål. Hjælp!

Hvordan skal jeg gribe det an?

Når vindens hastighed er 10m/s er nyttevirkningen 42 %. Hvor meget energi omsætter vindmøllen til elektrisk energi på 1 døgn?

På forhåndtak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2018 af mathon

Du må have oplyst en sammenhæng mellem energiproduktion og vindhastighed.


Svar #2
28. august 2018 af Jens1901

Det forstår jeg ikke. Hvad mener du helt præcis? :-) Altså jeg har allerede udregnet hvilken effekt vinden har v. 10 m/s..


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2018 af mathon

...men ikke oplyst den.


Svar #4
28. august 2018 af Jens1901

205.271,4 Watt..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2018 af mathon

                                  \small P_{el}=0.42\cdot P_{vind}


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. august 2018 af mathon

                              \small \begin{array} {lcl} \textbf{Energi}&=&\textbf{effekt gange tid} \end{array}


Svar #7
29. august 2018 af Jens1901

Så: 0,42 (nyttevirkning) * 205.271,4 Watt (effekt) * 24 (tid)? Eller hvordan? :-)


Svar #8
29. august 2018 af Jens1901

Hjælp..


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2018 af mathon

Når vindens hastighed er konstant 10 m/s er nyttevirkningen 42 %.

                              \small \begin{array} {lcl} \textbf{Energi}&=&\textbf{effekt gange tid} \end{array}

                              \small \small \begin{array} {lcccl} E_{el}&=&(205.2714\; \tfrac{kJ}{s})\cdot \left ( 24\cdot 3600\; s \right )\cdot 0.42&=&? \end{array}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.