Matematik

Længden af en vektor - how?

26. september 2018 af Jens1901 - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg PQ? Jeg har allerede lavet en parameterfremstilling for linjen gennem A og D og dermed (Q), men hvordan bestemmes P? Og hvad skal jeg så gøre herefter?

På forhånd tak :)


Svar #1
26. september 2018 af Jens1901

Det er c'eren, jeg har vanskeligheder med. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2018 af mathon

Skriv HELE opgaveteksten.


Svar #3
26. september 2018 af Jens1901

Se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Betragt trekant ADP. Du skal bestemme højden hP


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2018 af mathon

\textup{Du har parameterfremstillingerne:}

                  

                     \begin{array} {ll} \begin{pmatrix} 10\\0 \\ 0 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -10\\10 \\ 7 \end{pmatrix} \\\\ \begin{pmatrix} 5\\5 \\ 6.5 \end{pmatrix}+s\cdot \begin{pmatrix} 0\\0 \\ 1 \end{pmatrix} \end{array}

\textup{hvoraf:}
                      10t=5

                      \small t=\tfrac{1}{2}

                      \small \small Q=?


Svar #7
26. september 2018 af Jens1901

Hvordan finder du den første parameterfremstilling? Jeg har fundet paramterfremstillingen for linjen gennem A og D.


Svar #8
26. september 2018 af Jens1901

Hov, jeg har bestemt den første parameterfremstilling - altså den øverste. Jeg mener selvfølgelig den nederste. Vi er givet punkterne 5,5,6.5, men hvordan finder du R1, R2 og R3?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2018 af mathon

En retningsvektor for linjwen gennen P(5,5,6.5) er \small \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 0\\0 \\ 1 \end{pmatrix}


Svar #10
26. september 2018 af Jens1901

Ja, men hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Parallel med z-aksen betyder at retningsvektoren skal have formen \begin{pmatrix} 0\\0 \\ z_0 \end{pmatrix} hvor z0 ikke må være 0.

Hvilken ikke-nul værdi du vælger til z0 er ikke afgørende.

PS. #5 er vrøvl.


Svar #12
26. september 2018 af Jens1901

#11 Ja okay - tak skal du ha'! Ved du, hvad jeg så skal gøre for at finde PQ? Hvad skal jeg gøre med de to parameterfremstillinger?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Find skæringen Q mellem linjerne givet ved parameterfremstillinger, og beregn efterfølgende |QP|


Svar #14
26. september 2018 af Jens1901

Jeg har fået s=-3 og t=0,5. Skal disse bare sættes ind i de forskellige parameterfremstillinger, hvorefter differensen mellem dem findes for herefter at bestemme PQ? :) Eller hvad gør jeg nu?


Svar #15
26. september 2018 af Jens1901

Nogle, der kan hjælpe mig i mål her det sidste stykke? :-)


Svar #17
26. september 2018 af Jens1901

Tusind tak !!! :-)


Skriv et svar til: Længden af en vektor - how?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.