Matematik

Matematik aflevering - svar hurtigt, tak :)

29. september 2018 af MajaXm - Niveau: B-niveau

Hvordan løses opgave 16? 

Ved at svaret er -2 men forstår ikke hvordan man finder frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2018 af swpply (Slettet)

Du skal undersøge de to grænser;

                        \begin{align*} \lim_{x\rightarrow 1^+}f(x) &= \lim_{x\rightarrow 1^+}(-ax-4) \\ &= -a-4 \end{align*}

og 

                        \begin{align*} \lim_{x\rightarrow 1^-}f(x) &= \lim_{x\rightarrow 1^+}(x^2 + a -1) \\ &= a \end{align*}

Af den første har du at

                 \begin{align*} -a-4 = -2 \quad\Leftrightarrow\quad a = -2 \end{align*}

og af den sidste følger trivielt at

                                       \begin{align*} a = -2 \end{align*}.

Hvorfor at

                             \begin{align*} \lim_{x\rightarrow1}f(x) = -2,\quad\text{for }a=-2 \end{align*}.

Bemærk dog at

                   f(1) \neq \lim_{x\rightarrow1}f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-09-30 15-37-43.png


Skriv et svar til: Matematik aflevering - svar hurtigt, tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.