Kemi

Problemer med udregning af koncentration

10. oktober 2018 af Tib3riass - Niveau: C-niveau

Hej

Har læst hele kapitlet om stofmængdekoncentration i BasisKemi C. Kan godt regne den ud, hvis jeg får angivet formel koncentrationen, men derefter går jeg så i stå.

Jeg stirrer mig nok blind på noget, så håber virkelig at der er nogen, der kan hjælpe mig de forskellige formler.

Opgaven er vedlagt som word dokument, da den er opsat i et skema.

På forhånd tak

Peter

Vedhæftet fil: Problemopgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2018 af Heptan

I ionforbindelsers formler skrives den positive ion først, og den negative ion bagefter.

Na2SO4 (s) → 2 Na+(aq) + SO42- (aq)

Vi får at vide at den aktuelle koncentration af den positive ion er 0,2 mol/L, dvs. [Na+] = 0,2 mol/L

Da de er i forholdet 2:1, må det betyde at [SO42-(aq)] = 0,1 mol/L og den formelle koncentration c = 0,1 mol/L.


Svar #2
10. oktober 2018 af Tib3riass

Hej Heptan

Tak for dit svar, det har virkelig hjulpet mig i forståelsen af opgaven.

Er det måske muligt, at du kan kigge mine beregninger igennem.

Og give mig en bekræftigelse i at min opgave er korrekt udført, samt at mine forhold er korrekt skrevet op, og enheder.

Har lavet en meget udførlig udregning, så det burde ikke tage for meget af din tid.

Dokumentet er vedhæftet til min kommentar.

Og tusind tak for din hjælp indtil nu!

Med venlig hilsen

Peter

Vedhæftet fil:Problemopgave-2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2018 af Heptan

Det ser fint ud, på nær aluminiumsulfat. Du har ganske rigtigt skrevet at forholdet er 1:2:3, men så skriver du koncentrationer 0,01:0,02:0,06


Svar #4
10. oktober 2018 af Tib3riass

Nu er jeg lidt i tvivl.

De 0,06 var angivet på forhånd.

Er mine gram regnet forkert ud for aluminiumsulfat?

Hvilken formel skal bruge, hvis det er forkert?

Er lidt træt efter en lang dag.

Mvh 

Peter


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2018 af Heptan

De er i forholdet 2:3, så hvis der er 0,06 M sulfat skal der være 0,04 M aluminium(III) og 0,02 M af ionforbindelsen.


Svar #6
11. oktober 2018 af Tib3riass

Hej Heptan

Du skal have tak for dit svar, det er meget værd!

Ønsker dig en god dag, og kommende weekend.

Med venlig hilsen

Peter Clausen


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. oktober 2018 af Heptan

Tak i lige måde!


Skriv et svar til: Problemer med udregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.