Matematik

fordobling / halvering ud fra formel

18. oktober 2018 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

h = 64/ 3*π  * F*l3 / d4 * E

Hvad sker der med h, når man:

   fordobler I: Hvorfor bliver h 8 gange større

   d fordobles

   F fordobles 

   E fordobles

    I og d fordobles

ønsker gerne en forklaring 


Svar #1
18. oktober 2018 af hansen1921 (Slettet)

#0

Hej,

h = 64/ 3*π  * F*l3 / d4 * E

Hvad sker der med h, når man:

   fordobler I: Hvorfor bliver h 8 gange større

   d fordobles

   F fordobles 

   E fordobles

    I og d fordobles

ønsker gerne en forklaring 

og er der nogen der kan isolere F i denne formel 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2018 af StoreNord

Mener du:

h=\frac{64}{3\pi}*\frac{F\cdot l^{3}}{d}*E

så er det

:F=h*\frac{3\pi}{64}*\frac{d}{t^{3}}*\frac{1}{E}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2018 af npk (Slettet)

Indsæt fordoblingerne i udtrykket (gange med 2):

f.ex   I fordoblet : 2 * I

Så bliver h:

h = (64/3pi) * F * (2 * I1)^3 / d^4 * E = (64/3pi) * F * 8 *I1^3 ........

h bliver altså 8gg større.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2018 af ringstedLC

\begin{align*} h &= \frac{64}{3\pi}\cdot \frac{F\cdot l^3}{d}\cdot E\Downarrow\\ h &=F\cdot \frac{64\cdot l^3\cdot E}{3\pi\cdot d}\Downarrow\\ F &=h\cdot \frac{3\pi\cdot d}{64\cdot l^3\cdot E} \end{align*}

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2018 af SuneChr

Vi har generelt
an gøres 2n gange større, hvis a fordobles, thi (2a)n = 2nan
For en brøk gælder, hvis nævneren gøres større, gøres brøken mindre, og hvis tælleren lades i ro.


Skriv et svar til: fordobling / halvering ud fra formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.