Matematik

Rumfang

23. oktober 2018 af Emil010901 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En kasseformet beholder har kvadratisk bund med sidekant 1,14m. Beholderen rummer 2500 liter. Hvor høj er beholderen?

Har brug for lidt hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af peter lind

Rumfang = arealet af bundfladen*højde


Svar #2
23. oktober 2018 af Emil010901 (Slettet)

Tusind tak skal du have


Svar #3
23. oktober 2018 af Emil010901 (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af højden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2018 af ringstedLC

Når du har den formel som #1 giver dig, indsættes det du kender.

"...rummer  2500 liter" er rumfanget.

"...kvadratisk bund med sidekant 1,14m." giver dig arealet af grundfladen (sidekant2).

Derefter isoleres højde ved at dividere med areal på begge sider af lighedstegnet..


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2018 af mathon

                   \small \begin{array}{lrclclcl} \textup{volumenligning:}&h\cdot s^2&=&2500\; dm^3\\ &h&=&\frac{2500\; dm^3}{\left (11.4\; dm \right )^2}&=&19.2\; dm&=&1.92\; m \end{array}


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.