Matematik

Rumfang

23. oktober 2018 af Emil010901 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Et regnvejrbassin har følgende udvendige mål: Længden 42 m, bredde 19 m og dybde 4,2 m. Væggene har en tykkelse på 30 cm og gulvet er 20 cm tykt.

Hvor mange liter vand kan bassinet rumme?

Har brug for lidt hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2018 af PeterValberg

Træk 2 gange 0,3 m (0,6 m) fra længden og bredden og 0,2 m fra dybden
Bestem nu det indvendige rumfang ved at multiplicere disse nu tal, resultatet er i m3

Bestem nu rumfanget udtrykt i liter, når du ved at 1m3 svarer til 1000 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2018 af mathon

    \small \small \begin{array}{lrclcrcr} \textup{indre dybde:}&d&=&(42-2)\; \textup{dm}&=&40\; \textup{dm}\\ \textup{indre bredde:}&b&=&(190-2\cdot 3)\; \textup{dm}&=&184\; \textup{dm}\\ \textup{indre l\ae ngde:}&b&=&(420-2\cdot 3)\; \textup{dm}&=&414\; \textup{dm}\\ \textup{rumfang:}&V&=&\left (40\; \textup{dm} \right )\cdot \left (184\; \textup{dm} \right )\cdot \left (414\; \textup{dm} \right )&=&3.047.040\; \textup{dm}^3&=&3.047.040\;L \end{array}


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.