Kemi

Beregning af PH, volumen og H3O+

26. oktober 2018 af Sodiom - Niveau: C-niveau

Hej,

Er der en der vil hjælpe mig med den vedhæftede opgave?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2018 af janhaa

1: pH = 7

3: 20 ml NaOH


Svar #2
26. oktober 2018 af Sodiom

Tusind tak! Vil du mene, at de andre pH-værdier er udregnet rigtigt? (Ved godt at du ikke kan se mine udregninger, men du kan måske se om de ser tilnærmelsesvis rigtige ud?)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2018 af janhaa

2: [OH^-] = 2 mM => pH=11,3

4: pH = 7

5: korrekt


Svar #4
26. oktober 2018 af Sodiom

Hm, tusind tak:)Jeg må lige finde ud af hvad jeg har gjort galt.

Svar #5
27. oktober 2018 af Sodiom

#3

2: [OH^-] = 2 mM => pH=11,3

4: pH = 7

5: korrekt

Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan 2, skal give 11.3? Hvorfor bringer man OH^- ind i dette? Jeg har brugt fremgangsmåden herfra: https://isisc.systime.dk/index.php?id=1326 

Og derfor kan jeg ikke få dit svar til at give mening:)

Vedhæftet er et billede, hvor de røde felter er dem jeg har regnet ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2018 af janhaa

excess of OH^-

2: [OH^-] = (15*0,1-5*0,1)/20 M = 0,05 M

=> pH=12,7


Skriv et svar til: Beregning af PH, volumen og H3O+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.