Fysik

Partialtryk - skal bare hjælpes lidt på vej

28. oktober 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har denne opgave, hvor jeg ingen ide har om hvordan jeg skal begynde . Kan nogle hjælpe mig på vej

Se vedhæftet skærmbillede


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis en af gasserne i en blanding udgør molbrøken xi af den totale stofmængde af gas, så gælder

pi = xi * Ptotal

Så du har

xH2O2 = 0:

pH2O2 = 0 mmHg

pH2O = ptot = 31,82 mmHg

xH2O2 = 0,1:

pH2O2 = 0,1*28,00 mmHg

pH2O = (1 - 0,1) * 28,00 mmHg

xH2O2 = 0,2:

pH2O2 = 0,2 * 24,20 mmHg

pH2O = (1 - 0,2) * 24,20 mmHg

osv.


Skriv et svar til: Partialtryk - skal bare hjælpes lidt på vej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.